Hlavní obsah

Lexus s novým modelem LBX vstupuje do segmentu nejmenších crossoverů

Lexus představil crossover LBX. Se svým dosud nejmenším modelem míří na rozvíjející se trh prémiových crossoverů.

Foto: Lexus

Lexus LBX

Článek

Lexus LBX je prvním modelem, který značka navrhla speciálně pro evropský trh; sdílí platformu TNGA-B od Toyoty s Yarisem Cross.

Novinka je 4190 milimetrů dlouhá, 1825 mm široká a 1545 mm vysoká, přičemž má rozvor 2580 mm. Malý lexus, který je ve standardní výbavě na 18palcových kolech, je o něco větší než Yaris Cross a váží 1280 kilogramů. Bude nabízen s možností výběru mezi pohonem předních a všech kol, přičemž všechny konfigurace budou dodávány výhradně s bezestupňovou převodovkou.

Srdcem LBX je hybridní pohonná jednotka založená na tříválcovém 1,5litrovém benzínovém motoru. Produkuje kombinovaný výkon 100 kilowattů a maximální točivý moment 185 Nm. To stačí na zrychlení z 0 na 100 km/h za 9,2 sekundy.

Všechny verze mají přední zavěšení MacPherson, zatímco zadní část využívá torzní příčku pro modely s předním pohonem a lichoběžníkové rameno, pokud jde o čtyřkolku s přídavným elektromotorem vzadu.

LBX se může pochlubit 12,3palcovým plně digitálním přístrojovým štítem s volitelným průhledovým displejem spojeným s 9,8palcovým dotykovým displejem. Infotainment podporuje Apple CarPlay i Android Auto.

Lexus se opět spojil se společností Mark Levinson, která dodává zvukový systém se 13 reproduktory, který je dodáván se subwooferem. Verze s pohonem předních kol má 332litrový zavazadelník.

LBX je prvním modelem značky, jehož vývoj probíhal primárně v Evropě. Do výroby se má dostat do konce tohoto roku a v Evropě se začne prodávat spolu na dalších trzích začátkem roku 2024.

Superluxusní MPV Lexus LM míří do Evropy

AutoMoto

Lexus představil RZ 450e, futuristické SUV na elektřinu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám