Hlavní obsah

Lexus omladil sedan ES, vylepšení doznaly především technologie

Třebaže se současný Lexus ES prodává teprve tři roky, čerstvě dostal drobný facelift, který ho modernizuje zejména po stránce technologií. Má lepší aktivní jízdní asistenty i dálkové světlomety.

Foto: Lexus

Lexus ES po modernizaci

Článek

Šanghajský autosalon se stal místem premiéry omlazeného Lexusu ES, ovšem pokud byste nový model potkali jen tak, dost možná byste si žádných změn nevšimli. Zvenčí jsou opravdu minimální – vidíme nový design předních světel a drobně upravenou masku chladiče.

Foto: Lexus

Lexus ES po modernizaci

Ty největší změny – a to berte pořád s rezervou, ani ty nejsou velké – se odehrály pod slupkou. Zadní odpružení je tužší, což má za cíl zlepšit odezvu na povely volantem, a nové naladění má také brzdový pedál pro lepší citlivost a menší vibrace.

Test Lexusu ES 300h: Podivínská oáza klidu

AutoMoto

Vylepšení doznaly také některé jízdní asistenty. Systém předcházení nehodám detekuje chodce a cyklisty lépe, stejně jako ostatní auta při odbočování, kterým by řidič lexusu nedal přednost. A adaptivní tempomat byl vylepšen o funkci samočinného zpomalování před zatáčkami.

Foto: Lexus

Nové světlomety používají rotující zrcadla pro přesné směrování světla.

Vůz také po vzoru větších modelů LS a RX dostal světlomety s funkcí LED Matrix realizovanou pomocí rotujících zrcadel. Jedním z benefitů je rozšíření kužele dálkových světel. A konečně, vylepšena byla i digitální zpětná zrcátka pro redukci šumu v situacích, kdy mají displeje zobrazit scénu s velkými rozdíly mezi světly a stíny, a pro redukci blikání LED světel ostatních aut.

Foto: Lexus

Za příplatek je možno mít kamery místo klasických zrcátek.

Kromě toho jsou tu i nové laky a designy kol, jak u faceliftů bývá běžné. Ceník zatím není na světě, ale můžeme ho očekávat v nejbližších měsících.

Foto: Milan Lažanský, Právo

Dosavadní Lexus ES

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám