Hlavní obsah

Lexus chystá koncept elektromobilu, poodhalil jeho příď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Lexus se chystá na uvedení konceptu elektromobilu. Vůz poodhalila upoutávkou, na níž si však můžeme prohlédnout jen „fajfky“ světlometů.

Foto: Lexus

Upoutávka na koncept elektromobilu Lexus

Článek

Koncept elektromobilu značky Lexus, který se automobilka chystá odhalit na právě začínajícím Japonském salonu mobility, má podle některých názorů být přehlídkou všech nápadů po stránce technologií a designu do budoucna. Měl by ale později dostat i nějakou produkční verzi, která patrně nebude SUV, nýbrž nízkým grand tourerem.

Automobilka o voze nezveřejnila žádné další informace, neví se tedy ani, zda nová upoutávka nějak souvisí s jinou, odhalenou v dubnu letošního roku a ukazující zatím neznámý model z profilu. Podle různých náznaků a spekulací však má koncept oficiálně představit nové výrobní metody, novou platformu a důraz na efektivitu.

Jednou z novinek má být lithium-iontová baterie nového typu, která budoucím elektrickým toyotám a lexusům dá dojezd až 800 km na jedno nabití. Díky novému chemickému složení má být tenčí, což při umístění v podlaze znamená nižší siluetu vozu a prostornější interiér.

Test Lexusu RX 500h: Sametový rychlík

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám