Hlavní obsah

Vietnamský kutil si vyrobil Rolls-Royce z papíru. Včetně zasouvací sošky na přídi

Model auta z papíru je normální věc, ovšem ve vietnamském stroji, jemuž je předlohou Rolls-Royce, se dá i jezdit. Kutil ho vyrobil z ocelových profilů a kartonu, namontoval motor z mopedu a příď osadil zasouvací soškou z polystyrenu.

Foto: Rolls-Royce

Skutečný Rolls-Royce Boat Tail (Ilustrační foto)

Článek

Necháte-li si vyrobit unikátní auto od automobilky Rolls-Royce, přijde vás na několik set milionů korun. Málokdo si může něco takového dovolit a vietnamský kutil, který stojí za youtubovým kanálem King of Crafts, se k nim řadí.

Ovšem, kanál si nepojmenoval „Král zručnosti” pro nic za nic. Vyrobil si totiž napodobeninu rollsu Boat Tail z ocelových profilů a kartonu.

Samozřejmě, není to první auto z kartonu, které vidíme. Zjara vzniklo kartonové Lamborghini Aventador, a dokonce se prodalo za spoustu peněz, které jeho autor daroval dětské nemocnici.

Troufneme si nicméně tvrdit, že papírový boat tail je dotažený do většího detailu. Má i spalovací motor, třebaže z mopedu, jeho dveře se otvírají proti směru jízdy, světla svítí a - nelžeme, pusťte si video - polystyrenová soška Spirit of Ecstasy se zasouvá.

Nejdražší nové auto na světě? Rolls-Royce Boat Tail má i slunečník

AutoMoto

Věci jako chromovou fólií oblepené detaily auta nebo křídlová kapota zavazadelníku jsou vedle sošky už relativně nezajímavé, třebaže její mechanismus není zas tak složitý.

V každém případě, práce do téhle stavby šla spousta; podle popisku videa to zabralo 30 dní.

Pokud se do něčeho takového sami pustíte, nezbývá než doporučit, abyste si pořídili lepší ochranné pomůcky, než je kutilova svářečská „kukla”.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám