Hlavní obsah

Obří masky chladiče se Rolls-Royce nezbaví ani u elektromobilů, které ji nepotřebují

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradicionalistická automobilka Rolls-Royce se sice elektrické době nevyhne, základní designové prvky si však podle informací britského Autocaru elektromobily ponechají. I když bude obří maska v přídi spíše na obtíž.

Foto: Rolls-Royce

Rolls-Royce Ghost

Článek

Rolls-Royce Spectre bude v roce 2023 prvním sériové vyráběným elektromobilem značky. Design novinky, který nemá daleko od současného kupé Wraith, už naznačil zveřejněný maskovaný prototyp. I u dalších elektromobilů se ale goodwoodští nechtějí zbavit základních designových prvků.

Včetně sošky Spirit of Ecstasy nebo velké masky chladiče. Ta přitom u elektromobilu není potřeba a navíc svým neaerodynamickým tvarem bude pravděpodobně působit vrásky na čele konstruktérů, kteří kvůli normovanému dojezdu sledují u elektromobilů každý prvek zvyšující součinitel odporu vzduchu dvojnásob.

Rolls-Royce začíná testovat svůj první produkční elektromobil

AutoMoto

Generální ředitel společnosti Torsten Müller-Ötvos nedávno řekl, že není možné, aby obří maska ​​chladiče zmizela s uvedením elektromobilů na trh. Je zřejmé, že nebude mít stejnou roli, ale bude tam.

„Sledujte tento prostor. Nechci nic prozrazovat, ale jednu věc, kterou vám můžu říct, je, že to bude pořádný rolls-royce. Zaslouží si jmenovku, bude bezkonkurenční a naši klienti jej budou milovat. Zaprvé, stavíme rolls-royce a za druhé, je to elektromobil – ne naopak,“ sdělil Autocaru během rozhovoru o chystaném modelu Spectre a jeho přídi.

Podle zákulisních informací Autocaru jde zkrátka o designovou tradici, která jen tak nezahyne.

Foto: Rolls-Royce

Maskovaný prototyp Rolls-Royce Spectre.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám