Hlavní obsah

Kopie wrangleru má mířit do Austrálie, Jeep proti tomu bojuje u soudu

Indická Mahindra Thar, na první pohled kopie Jeepu Wrangler, se podle slov automobilky v Austrálii prodávat nebude. Všechno ostatní ale svědčí o opaku a automobilka Jeep se tomu snaží zabránit.

Foto: Mahindra

Mahindra Thar

Článek

Když se v srpnu loňského roku objevila nová Mahindra Thar, leckdo by si ji spletl s Jeepem Wrangler – tak podobná si tato auta jsou. Indická automobilka Mahindra tehdy argumentovala tím, že ji licence na výrobu Jeepu CJ opravňuje i k tomuto autu.

Další kopie Jeepu Wrangler? Nová Mahindra Thar napodobuje americkou ikonu

AutoMoto

Ovšem americký Jeep, dnes součást koncernu Stellantis, si to nemyslí – a soudně žádá, aby se v Austrálii thar nesměl prodávat. Informuje o tom australský web CarAdvice.

Mahindra sice oficiálně říká, že thar v Austrálii nemá zájem prodávat, ale jeden kus už dovezla a když potenciální zákazníci na webu vyjádří o vůz zájem, dostane se jim odpovědi s větou „Jak se bude blížit uvedení tohoto vzrušujícího nového vozu na trh v Austrálii, budeme s Vámi komunikovat skrz tuto e-mailovou adresu.”

Dále na požadavek Jeepu, aby ohlásila plánované datum uvedení tharu na australském trhu 90 dní dopředu, reagovala požadavkem na poloviční lhůtu. A to zrovna nevypovídá o tom, že by plán firmy nezahrnoval uvedení tharu na australský trh.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Skutečný Jeep Wrangler generace JL ve verzi Rubicon

Obě strany se sejdou u soudu 21. května. Jeho rozhodnutí nebudeme předjímat, jen připomeneme, že thar je skutečný offroad – má rámovou konstrukci a přiřaditelný pohon všech kol. Stejně jako Jeep Wrangler.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám