Hlavní obsah

Kanadský autosalon nabídl off-road park i testování elektromobilů, přilákal mnoho návštěvníků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v Evropě sláva autosalonů upadá, což dokazuje i slabá účast automobilek v Ženevě, kanadský autosalon v Torontu přilákal mnoho návštěvníků. Ostatně bylo na co se koukat.

AutoShow v kanadském TorontuVideo: Reuters

 
Článek

Kanadský autosalon v Torontu, který se koná v termínu 16. až 24. února, sice nenabídl žádné zásadní premiéry světového významu, dokázal ale vyvolat zájem u návštěvníků, kteří se rozhodně měli a stále mají na co dívat.

Například automobilka Jeep si v rámci areálu postavila vlastní Jeep Camp, kde návštěvníkům demonstrovala schopnosti elektrifikovaných modelů 4×e, které za pomoci elektromotoru zdolávaly náročné překážky. V rámci areálu navíc vznikla největší uzavřená testovací dráha elektromobilů v Kanadě.

Návštěvníci si tak mohli vyzkoušet například elektromobily značek Kia, Lexus a nechyběl ani elektrický offroad GM Hummer EV. Tesla vystavila svůj elektrický pick-up Cybertruck, zatímco značka RAM vystavila elektrický pick-upu 1500 EV.

K vidění byly i klasické a moderní sportovní vozy, včetně vzácností jako Mercedes McLaren SLR. Pozornost přitahovaly rovněž filmové vozy, jako například speciální Cadillac z filmu Barbie nebo batmobil. Návštěvníci navíc mohli sledovat i robotického psa z dílny Boston Dynamics.

Kanadský autosalon tak působil živě a nabízel zajímavou podívanou. Na starém kontinentu se již brzy dočkáme ženevského autosalonu, startujícího 26. února, který dříve býval největším motoristickým svátkem v Evropě. Letos se ho ale zúčastní jen pět velkých značek, přičemž dvě jsou čínské.

Sláva autosalonů ovšem neupadá pouze v Evropě. Začátkem ledna bylo oznámeno i zrušení letošního detroitského autosalonu, který se dříve rovněž těšil velké popularitě.

BYD vystaví v Ženevě luxusní SUV Yangwang U8, má 1184 koní a umí i plavat

AutoMoto

V Paříži probíhá další ročník výstavy Rétromobile, k vidění jsou nádherné klasické vozy

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám