Hlavní obsah

V Paříži probíhá další ročník výstavy Rétromobile, k vidění jsou nádherné klasické vozy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pařížském výstavišti Porte de Versailles se koná již osmačtyřicátý ročník výstavy klasických automobilů Rétromobile, jehož nádherné exponáty opět přilákaly mnoho návštěvníků.

Výstava veteránů v PařížiVideo: Reuters

 
Článek

Zatímco popularita tradičních autosalonů v posledních letech upadá, výstavy klasických vozů se těší stále obrovské popularitě. To ukazuje i osmačtyřicátý ročník Salon Rétromobile, jedné z největších výstav veteránů na světě, který se letos koná od 31. ledna do 4. února.

Na výstavišti Porte de Versailles jsou opět k vidění desítky opravdu historických veteránů, klasických automobilů, závodních speciálů atd. Zvláštní pozornost pak letos dostala značka MG, která slaví 100 let.

Na výstavě nechybějí ani mladší vozy, jako různé závodní speciály či sběratelsky zajímavé kousky. Automobilka Volkswagen také přivezla modernizovaný VW Golf nebo elektrický ID. Buzz, zatímco Lancia vystavila designový koncept Pu+Ra HPE.

Rétromobile ale není jen o autech. Objevují se zde také motocykly, jízdní kola a letošní zajímavostí je díky spolupráci s různými muzei i výstava obrněné techniky, včetně tanků Centurion a Chaffe M24.

I letos návštěvníky čekala vystoupení slavných osobností, mezi kterými se objevili úspěšný závodní jezdec Sébastien Loeb, motocyklový závodník Mark Wilsmore nebo slavný sběratel Magnus Walker. V neposlední řadě jsou pak součástí výstavy i aukce historických vozů.

Veletrh Motosalon bude letos v Brně. Očekává návštěvu 50 000 lidí

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám