Hlavní obsah

Ibiza SportCoupe dostane sedmistupňovou převodovku

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pětidvéřové verzi modelu Ibiza ukázal Seat fotografie třídvéřové varianty, kterou nazval docela sebevědomě - SportCoupe. Třídvéřová Ibiza svým vzhledem odkazuje na dravý ženevský koncept Bocanegra, i když sériová verze vypadá pochopitelně o dost umírněněji.

Článek

Nová Ibiza SportCoupe ve verzi 1.6 - 77 kW (105 k) je poprvé v tomto segmentu vybavena novou sedmistupňovou převodovkou DSG. Bude sedmistupňová převodovka benefit, který posune v prodejích Ibizu nahoru? Kdo ví, nicméně je to poprvé v takto malém automobilu, konkurence nabízí obvyklých pět stupňů.

Díky kratším převodům prvního a druhého stupně a menším rozestupům mezi jednotlivými převodovými poměry dopomáhá tato nová dvouspojková automatická převodovka Ibize k lepší akceleraci. Kromě toho je toto řešení zárukou nízké spotřeby paliva, neboť sedmý převodový stupeň je vysloveně „dlouhý“.

:. K dispozici jsou zatím pouze dvě fotografie Ibizy SportCoupe. Foto: Seat

Z dalších motorů jsou potvrzeny dva vznětové - 1,4 TDI/59 kW (80 k) a 1,9 TDI/66 kW (90 k). Kromě benzínové šestnáctistovky tipujeme, že v nabídce bude ještě čtrnáctistovka a možná i tříválec 1,2 HTP.

Ibiza SportCoupe se bude vyrábět výhradně v továrně Martorell nedaleko Barcelony a bude se dodávat ve třech stupních výbavy – Reference, Stylance a Sport. V blízké budoucnosti se tento vůz objeví také v ekologické verzi Ecomotive a ve sportovních variantách FR a Sport.

Na český trh bude nová Ibiza SportCoupe uvedena na podzim tohoto roku. Cena v tuto chvíli nebyla stanovena.

Reklama

Související témata:

Související články

Nový Seat Ibiza se představí v březnu

Španělská automobilka potvrdila příchod nové generace modelu Seat Ibiza. Zatím se spekulovalo, kdy se tento stěžejní vůz představí. Nyní je to jasné -...

SEAT Ibiza: máme první informace a fotky

SEAT, člen koncernu Volkswagen zveřejnil informace o nové Ibize. SEAT Ibiza soupeří ve stejné třídě jako domácí Škoda Fabia, tedy v kategorii malých vozidel.

Nový Seat Ibiza už zná české ceny

Nová Ibiza je pro španělského výrobce velmi důležitým modelem. Ibiza hodně napoví, jak se bude vyvíjet další osud Seatu, kterému se v posledních letech...

Výběr článků

Načítám