Hlavní obsah

Hyundai ukázal interiér nové i20, nabídne dva displeje

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z mnoha v současnosti neuskutečněných premiér je i ta nového korejského hatchbacku segmentu B. Model i20 nové generace se zatím ukázal jen zvenčí, nyní už můžeme nahlédnout i do interiéru.

Foto: Hyundai

Nový Hyundai i20

Článek

Hyyundai i20 je ve své třetí generaci další horkou novinkou v segmentu malých vozů. Konkurenta Peugeotu 208 či Renaultu Clio jsme zatím viděli jen na studiových fotkách exteriéru. Korejci si nejspíš původně kompletní odhalení včetně interiéru chtěli nechat na ženevský autosalon na výstaviště Palexpo, ale koronavirus, respektive nařízení švýcarské vlády řeklo „ne”.

Kvůli koronaviru kompletně zrušili Ženevský autosalon

Autosalon Ženeva

Vnitřku vozu v duchu doby dominuje dvojice displejů. Netradičně mají stejnou úhlopříčku 10 a čtvrt palce. Před volantem je digitální panel přístrojů, u něhož se mění barvy podle vybraného jízdního režimu – v režimu Normal je to modrá, v režimu Eco zelená a pro Sport je vyhrazena oranžová.

Barvami ostatně hraje i ambientní osvětlení. Vpravo od volantu je ve zvýšené poloze centrálně umístěn dotykový displej multimediálního systému AVN (audio/video/navigace) připojeného k internetu a schopného propojení se smartphony skrze Apple Carplay a Android Auto.

Nový Hyundai i20: Křiklavá světla a elektrifikace

Autosalon Ženeva

Klimatizace je od multimediálního rozhraní oddělena. Celkovou architekturu vnitřku ovlivňuje horizontální linie pod obrazovkou, která do sebe integruje i středové výdechy ventilace.

Reklama

Související témata:

Související články

Nošovický Hyundai i30 má po faceliftu

Nový kompakt i20 doplní na ženevském stánku také facelift hatchbacku, kombi a fastbacku nižší střední třídy modelu i30 vyráběného v Nošovicích. Přináší výrazně...

Výběr článků

Načítám