Hlavní obsah

Hyundai kvůli rostoucím cenám surovin zvýší ceny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor od příštího měsíce zvýší ceny svých vozů doma i v zahraničí zhruba o dvě procenta, aby se vypořádala se stoupajícími cenami oceli a dalších surovin. Firma to oznámila to v úterý. Dodala, že o zvýšení cen uvažuje rovněž její dceřiná společnost Kia.

Článek

"Vzhledem ke slabosti automobilových trhů ve druhém pololetí existují obavy, že toto zvýšení cen přispěje k dalšímu útlumu těchto trhů. Je ale obtížné přetrvat současné podmínky bez zvyšování cen," uvedla společnost ve své zprávě.

Ceny ocelových plechů podle firmy Hyundai od začátku letošního roku stouply o zhruba 60 procent a ostatní výrobní náklady se zvýšily o přibližně pětinu. Společnost navíc očekává pokračování růstu cen surovin, píše agentura Reuters.

Hyundai nyní staví montážní závod v České republice. Zkušební výroba zde začne v září, zahájení sériové výroby se plánuje nejpozději v dubnu příštího roku. Hyundai je společně s dceřinou firmou Kia pátým největším výrobcem automobilů na světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám