Hlavní obsah

Hyundai kupuje indickou továrnu amerického rivala General Motors

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejská automobilka Hyundai Motor rozšiřuje své aktivity v Indii. Firma oznámila, že podepsala dohodu o koupi továrny amerického konkurenta General Motors (GM) v západoindickém státě Maháráštra. Finanční podmínky transakce ve své zprávě nezveřejnila.

Foto: Jonathan Ernst, Reuters

Logo firmy Hyundai

Článek

Pro GM představuje prodej továrny definitivní odchod z Indie, upozornila agentura DPA. Americká firma již v roce 2017 oznámila, že ukončuje prodej na indickém trhu a že bude automobily v Indii vyrábět pouze pro export.

Továrna GM má výrobní kapacitu 130 000 vozů ročně. Automobilka Hyundai již během prvního pololetí zvýšila svou výrobní kapacitu v Indii o 70 000 na 820 000 vozů ročně. Převzetí továrny GM má firmě pomoci dosáhnout v Indii výroby zhruba milionu vozů ročně.

Automobilka Hyundai uvedla, že loni v Indii prodala 552 511 vozů. Dodala, že tak byla s podílem 14,5 procenta dvojkou na indickém automobilovém trhu. Indie je podle Hyundai jedním z nejslibnějších automobilových trhů na světě.

Hyundai se spolu se svou sesterskou společností Kia Motors řadí z hlediska počtu prodaných aut mezi pět největších automobilek na světě. V listopadu 2008 Hyundai oficiálně zahájil sériovou výrobu osobních aut v Nošovicích na Frýdecko-Místecku, zatímco Kia spustila v prosinci 2007 sériovou výrobu osobních aut u Žiliny na Slovensku.

Hyundai v Nošovicích spustil výrobu druhé generace elektrického crossoveru Kona

AutoMoto

Hyundai představuje Santa Fe nové generace. Umí sterilizovat předměty v přihrádce

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám