Hlavní obsah

Hummer se znovu vyrábí, tentokrát jako elektrický pick-up

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká automobilka GMC začala vyrábět pick-up Hummer EV. Více než 10 let poté, co z výrobní linky sjel poslední hummer se spalovacím motorem. Při představení elektrického hummeru v roce 2020 vedení přislíbilo limitovanou edici Edition 1 dodat prvním majitelům ještě v roce 2021 a skutečně, první exempláře už jsou na cestě.

Foto: GMC

První sériově vyrobený GMC Hummer EV

Článek

K úplnému odhalení šokujícího elektrického pick-upu GMC Hummer EV došlo už v říjnu roku 2020 s tím, že americká automobilka začala okamžitě přijímat předobjednávky na limitovanou edici Edition 1, u které slibovala elektrický výkon 1000 koní a zrychlení z 0 na 100 km/h za 4 sekundy.

Elektrický hummer má být nesmírně těžký, řidičák na auto nebude stačit

AutoMoto

GMC slíbilo zákazníkům začít první model dodávat na přelomu listopadu a prosince letošního roku, k čemuž nakonec skutečně došlo. První produkční hummery se ke svým majitelům podle vedení automobilky dostanou ještě do konce tohoto roku. GMC přitom tají, kolik lidí si první edici objednalo, a také neříká fakt, kolik se ročně vyrobí kusů.

Američané dále hodlají další modely dodat na trh v roce 2023. Slibují také, že Hummer EV cenově půjde dolů, a to i oproti Edition 1, která stojí 112 595 dolarů, tedy v přepočtu 2,5 milionu korun. Levnější varianty přitom mají nabídnout prodloužený dojezd, který má první edice stanovený na 529 kilometrů.

Nový Hummer přijíždí jako elektrické SUV. Je menší a slabší, ale obratnější

AutoMoto

Hummer EV mimo všech uvedených informací nabídne velice futuristický design spojený s obrovským výkonem, o který se stará trojice elektromotorů. Nebude chybět ani nejvyspělejší bezpečnostní systém s názvem SuperCruise, který zvládl i autonomní jízdu nebo řízení všech čtyř kol s diagonální funkcí zvanou Crab Walk. Díky němu může hummer doslova jezdit bokem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám