Hlavní obsah

Honda NSX dostane třetí generaci

Život NSX neskončí druhou generací, odhalil viceprezident značky Acura. Jestli bude třetí provedení elektromobilem, nepotvrdil, ale zdá se to pravděpodobné.

Foto: Acura

Acura NSX Type S s původní Hondou NSX v pozadí

Článek

Honda NSX, jejíž druhá generace se letos loučí speciální limitovanou sérií Type S, dostane třetí vydání. Webu The Drive to řekl viceprezident značky Acura, luxusní divize Hondy v USA, John Ikeda. „Všimněte si, že stavíme NSX, když máme něco na srdci. První generace byla benzínová. Druhá byla hybrid. Bude další,” nechal se slyšet.

Honda NSX se loučí ostrou verzí Type S 

AutoMoto

V duchu současných trendů by se dalo očekávat, že ta další bude bateriovým elektromobilem, ovšem to Ikeda nepotvrdil. Na takový dotaz se místo odpovědi usmál a dál nehovořil, píše web.

Foto: Acura

Acura NSX Type S

Původní Honda NSX se představila v roce 1989 a začala prodávat v roce následujícím. S jejím laděním pomáhal šampion formule 1 Ayrton Senna a např. konstruktér legendárního McLarenu F1 Gordon Murray si ji velmi oblíbil. Skončila v roce 2005 a svět čekal na nástupce dlouhých 11 let.

Ten přišel v roce 2016 opět s vidlicovým šestiválcem, ovšem navíc měl dvě turbodmychadla a tři elektromotory. Vůz to je technicky poměrně složitý a drahý a prodejně není tak úspěšný, ale podle Ikedy „peníze nejsou všechno”. „Nešli jsme do toho, abychom vydělali hodně peněz. ...Naučili jsme se hodně o elektrifikaci a radosti z řízení,” dodal k druhé generaci.

Kdy přijde třetí generace a jak bude vypadat, je samozřejmě ve hvězdách. Můžeme jen doufat, že to opět nepotrvá jedenáct let.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám