Hlavní obsah

Futuristický Hyundai Staria se ukazuje i v roli dodávky

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Hyundai Staria, který se dosud řadil mezi rodinné vozy MPV, dostane i užitkovou verzi. Jihokorejská automobilka už ji oficiálně potvrdila s tím, že jejím cílovým trhem bude Austrálie. Verze s názvem Load zatím ale nebyla potvrzena pro Evropu.

Foto: Hyundai

Hyundai Staria-Load

Článek

Segment MPV pomalu umírá, což řadu odborníků stále hodně mrzí. Například Hyundai totiž s novým modelem Staria ukazuje, že se rodinné auto dá udělat i velmi zajímavě, futuristicky a nápaditě. Jeho rozměry pak navíc otvírají řadu dalších možností, jak auto využít.

Při představení korejská automobilka uvedla, že vůz bude ke koupi v devítimístné a později dokonce v jedenáctimístné verzi, což jsou skutečně působivé rozměry. A právě ony přímo vyzývají k tomu, aby se auto využilo i jinak.

Australské zastoupení Hyundai v návaznosti na toto téma nyní představilo užitkovou verzi s názvem Load.

Futuristické MPV Hyundai Staria má první ceny, začíná od horního konce nabídky

AutoMoto

Novinka, která na trhu u protinožců nahradí model iLoad, se bude prodávat ve dvoumístném či pětimístném provedení. V zadní části pak dostane buď klasické výklopné dveře, nebo skříňové. Po obou stranách nebudou chybět pojízdné dveře. Boční okna u verze Load nahradily pro práci praktičtější plechy.

Foto: Hyundai

Hyundai Staria v běžné verzi.

Samozřejmostí je, že užitková verze je oproti standardní starii jednodušší, má jen plechová kola a dá se pořídit jen ve dvou variantách. Pod kapotou je čtyřválcový dieselový motor 2,2 litru, který pohání přední kola a dodávce dodává výkon 430 Nm. Do vozidla se pak vejdou tři europalety, celkově je objem zavazadelníku 4935 litrů.

Na australském trhu se vůz bude nabízet už v příštím roce, a to za cenu 47 740 australských dolarů, což je v přepočtu asi 750 tisíc korun. V Evropě tento model zatím nebyl potvrzen.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám