Hlavní obsah

Nový Hyundai má jméno jako slavný duch. Malý crossover je asijskou specialitou

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihokorejský Hyundai oficiálně odhalil první snímky modelu Casper, crossoveru segmentu A. Na trh by se měl vůz dostat koncem loňského roku, ale především v Asii. Příchod do Evropy a na tuzemský trh je zatím nejistý a Hyundai s ním spíše nepočítá.

Foto: Hyundai

Hyundai Casper

Článek

Původně Hyundai hovořil o novince jako o modelu s kódovým označením AX-1. Malé SUV bylo navíc několikrát spatřeno při testování a nyní, na konci prázdnin, ho Hyundai oficiálně představuje pod názvem Casper. Jméno ale údajně neodkazuje na slavného filmového ducha z amerického snímku z roku 1995, ale na skateboardistu Bobbyho „Caspera“ Boydena, který v 70. letech vymyslel stejnojmenný trik s převrácením skateboardu.

Hyundai chystá sportovní auto na vodík

AutoMoto

Vozidlo by mělo dorazit v několika variantách, na snímcích se ukazuje v běžné verzi, a také v plastem obložené „aktivní“ verzi, která působí více off-road.

Hlavními rysy obou verzí jsou nicméně shodně dva velké LED světlomety v předním nárazníku. Vůz má zvýšenou světlou výšku, střešní lišty a poměrně jednoduchý design. Není to ovšem na škodu, což víme třeba od modelů stejného segmentu jako Suzuki Ignis.

Foto: Hyundai

Hyundai Casper

Foto: Hyundai

Hyundai Casper

Casper vychází z modulární platformy K1, na které stojí třeba model i10 nebo Kia Picanto. Díky tomu má být vůz daleko kompaktnější než třeba větší Bayon. Na domácí trh v Jižní Koreji by se pak měl vůz dostat na konci roku s litrovým tříválcem MPI a přeplňovaným 1,0 T-GDI s výkony 75 a 100 koní.

Ostrý crossover Hyundai Kona N má ceny pro český trh

AutoMoto

Vůz se mimo domovské Koreji bude prodávat třeba i v Indii. V roce 2023 se pak údajně začne vyrábět i elektrická verze modelu. Uvedení v Evropě zatím nebylo potvrzeno.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám