Hlavní obsah

Ford hodlá investovat do výroby malého SUV v Brazílii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá největší americká automobilka Ford Motor hodlá v Brazílii vyrábět malý sportovně-užitkový vůz (SUV). Firma kvůli tomuto plánu zvýší v příštích pěti letech investice v Brazílii na 4,5 miliardy realů (47 miliard korun) z původně ohlášených čtyř miliard.

Foto: Rebecca Cook, Reuters

Článek

Částka představuje zatím největší investiční plán Fordu v Brazílii, kde automobilka působí již 90 let. Nový vůz EcoSport se bude prodávat v Brazílii i na zahraničních trzích, napsala agentura Reuters.

Ford již tento týden představil plán na investici 250 miliónů dolarů (4,7 miliardy korun) do zvýšení produkce v sousední Argentině. Automobilka hodlá podle listu Business Day rovněž investovat tři miliardy randů (7,8 miliardy korun) do zvýšení výroby v Jihoafrické republice.

Automobilka Ford v loňském roce vydělala 2,7 miliardy dolarů (přes 50 miliard korun). Vykázala tak první celoroční zisk od roku 2005. V roce 2008 prodělala rekordních 14,6 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám