Hlavní obsah

Ford Fiesta v příštím roce skončí bez nástupce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Schyluje se k ukončení výroby legendárního hatchbacku Ford Fiesta. Model, který je na světě už 46 let, opustí výrobní linky v polovině příštího roku. Informaci, která se během úterý a středy objevila v médiích, Ford během středy oficiálně potvrdil.

Článek

Konec jedné slavné éry nastává u Fordu. Automobilka oznámila definitivní ukončení výroby ikonického hatchbacku Fiesta. Z výrobní linky by měl vůz naposledy sjet v polovině roku 2023.

Ford Focus ST dostal sadu vylepšení pro závodní okruh, má stavitelný podvozek

AutoMoto

Fiesta se vyrábí v továrně v Kolíně nad Rýnem, kde Ford plánuje v budoucnu vyrábět především elektromobily založené na platformě MEB od Volkswagenu. S tím souvisí i fakt, že model Puma, stojící na stejných základech, by měl v roce 2024 dostat svoji elektrickou verzi vyráběnou v Rumunsku.

Ford navíc výrazně omezil nabídku fiesty, což rovněž napovídá o konci hatchbacku. „Nemusí to ale být konec cesty,“ uvedl pro Auto Express ředitel pro transformaci v evropském Fordu Stuart Rowley s tím, že automobilka se může v budoucnu k modelu vrátit jako k elektromobilu.

Nový Ford Mustang už má svou závodní verzi

AutoMoto

Hatchback Fiesta dorazil poprvé na trh v polovině 70. let minulého století a za 46 let se prodalo neuvěřitelných šestnáct milionů exemplářů v sedmi generacích. Auto se prodávalo jako pětidveřová i třídveřová verze a nechyběla ani varianta sedan nebo malá dodávka. Samostatnou kapitolou je mimo jiné také legendární sportovní verze ST.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám