Hlavní obsah

Ford představil finální edici pro supersport GT

Poslední a speciální edice Ford GT LM Edition se představila. Auto, které odkazuje na vítězství Fordu v Le Mans v roce 2016, dorazí k zákazníkům letos na podzim, na konci roku pak automobilka ukončí výrobu tohoto modelu.

Foto: Ford

Ford GT LM Edition

Článek

Ford si pro své nejvěrnější zákazníky připravil ještě jedno poslední překvapení, které se týká dnes už bájného modelu GT. Vůz, jehož výroba skončí na konci letošního roku, přijde ve speciální edici LM Edition, která oslavuje vítězství na čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans z roku 2016.

Ford žádá o patent na název Megazilla. Patrně pro nový motor V8

AutoMoto

Auto dorazí k zákazníkům letos na podzim. Ford si pro něj připravil barvu Liquid Silver a modré či červené akcenty v závislosti na tom, co si bude zákazník přát. Auto pak mimo jiné bude mít i řadu uhlíkových dílů - např. přední splitter, prahy dveří a zadní difuzor.

Vůz má dvacetipalcová kola z uhlíkových vláken s titanovými maticemi a za nimi brzdové třmeny Brembo s černým lakem.

V interiéru je také celá řada karbonových dílů včetně sedadel potažených kůží Alcantara. Tu lze najít i na sloupcích a palubní desce. Každý z 20 vozidel z limitované edice dostane i speciální, 3D vytištěný odznak, který je vyrobený z rozdrcené klikové hřídele z vozu Le Mans, který v daném roce 2016 triumfoval.

Mustang přežil díky elektrické verzi, říká šéf Fordu

AutoMoto

Automobilka po vydání této série pomalu ukončí výrobu modelu GT. Poprvé se představil už v roce 2015. I poslední limitovaná edice pak pod kapotu dostane 3,5litrový motor V6 EcoBoost s výkonem 660 koňských sil.

Reklama

Související témata:

Související články

Před 60 lety Ford představil model Cortina

Před 60 lety, 20. září 1962, představila britská pobočka automobilky Ford nový model Cortina, ze kterého se stal nejprodávanější vůz v Británii v 70. letech...

Výběr článků

Načítám