Hlavní obsah

Fiat ukázal své první SUV-kupé

SUV-kupé značky Fiat se odhaluje zatím zvenčí. Zezadu nápadně připomíná BMW X6, zejména tenkými světly. Je jihoamerickým modelem, prodej v Evropě nečekejme.

Foto: Fiat

Fiat Fastback

Článek

Nedávná upoutávka na Fiat Fastback má pokračování – automobilka odhalila dva obrázky produkční verze tohoto modelu bez jakéhokoliv maskování, a světu tak ukázala své globálně první SUV-kupé. Globálně se ale nebude prodávat – zůstane Jižní Americe.

Fiat poodhaluje SUV-kupé jako produkční verzi působivého konceptu

AutoMoto

Fastback je produkční verzí stejnojmenného konceptu z roku 2018, ovšem není tak odvážný. Vypadá spíš jako kupé-verze modelu Pulse, kterou taky po technické stránce v podstatě je – sdílí platformu označenou MLA.

Foto: Fiat

Fiat Fastback

Příď je pulsu velmi podobná, ovšem od B-sloupku dozadu je všechno jinak. Kromě jiného tvaru dveří tu je také výklopná záď s novými, protáhlými lampami, které docela dost připomínají BMW X6. O patro níž vidíme atrapu koncovek výfuku a difuzoru.

Fiat se zatím nepodělil o fotky interiéru, ovšem u něj můžeme s celkem slušnou mírou jistoty odhadovat, že se nebude příliš lišit od pulsu. To znamená např. devítipalcový centrální displej a středovou konzoli lehce natočenou na řidiče.

Foto: Fiat

Interiér Fiatu Pulse

Automobilka zatím nezveřejnila ani technická data fastbacku, takže i zde můžeme jen odhadovat shodu s pulsem. To znamená, že pod kapotou by mohl být litrový motor o 130 koních a sedmnáctistovka o 175 koních. Pulse není k mání se vznětovým motorem ani s hybridním či elektrickým pohonným ústrojím.

Zatím není známá ani cena, nicméně pro představu, pulse stojí od 96 290 reálů, což je 444 tisíc korun.

Foto: Fiat

Fiat Pulse Abarth

Reklama

Související články

Jméno nového Fiatu navrhli fanoušci

Fiat dal poněkud netradičně hlasovat o názvu svého klíčového crossoveru pro trh v Latinské Americe. Fanoušci automobilky se překvapivě jednoznačně shodli na...

Výběr článků

Načítám