Hlavní obsah

Fiat Tipo na špionážních snímcích, nový hatchback se ukáže příští rok

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po sedanu s podivným názvem Aegea se Fiat chystá oprášit slavné jméno. Příští rok tak dorazí hatchback Tipo a později také kombi. Fotografie přímo z Itálie poslal čtenář Novinek David Berkovič.

Foto: pro Novinky.cz David Berkovič

Maskovaný Fiat Tipo

Článek

Nové tipo se s největší pravděpodobností ukáže už v březnu na prestižním ženevském autosalonu. Silně maskovaný stroj dlouhé hodiny volně parkoval před hotelem v horském středisku Livigno, což ukazuje na typickou italskou ležérnost. Něco takového by se u německé automobilky nikdy nestalo. Na testovacích jízdách zde byly tři prototypy.

Bližší informace k novému tipu zatím nejsou. Ví se jen, že přijít by měla i praktičtější verze kombi. Všechny tři karosářské verze (sedan, hatchback a kombi) se budou vyrábět v Turecku, v továrně v Burse.

Foto: pro Novinky.cz David Berkovič

Připravovaný Fiat Tipo

Foto: Fiat

Fiat Aegea (2015)

Techniku bude tipo sdílet se sedanem. V nabídce pro Fiat Aegea jsou dva benzínové a dva naftové motory ve výkonovém rozpětí 70 až 88 kW (95 až 120 k). A stejné motorizace nejspíš dostane i nové tipo.

Vybírat bude možné z přímo řazených nebo naopak automatických převodovek. Mimochodem aegea je dlouhá 4,5 m, široká 1,78 m a vysoká 1,48 metru. Rozvor náprav má hodnotu 2,63 m, zavazadlový prostor nabídne objem 510 litrů.

Foto: Fiat

Fiat Aegea (2015)

Foto: pro Novinky.cz David Berkovič

Připravovaný Fiat Tipo

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám