Hlavní obsah

Ferrari v roce 2022 oslaví 75. výročí, má k tomu i nové logo

Italská automobilka Ferrari oznámila, že se příští rok 2022 bude nést ve znamení rozsáhlých oslav 75. výročí vzniku společnosti. U této příležitosti Ferrari zveřejnilo vzhled nového speciálního loga, které na výročí odkazuje.

Ferrari oslaví 75. výročíVideo: Ferrari

 
Článek

Logo, které Ferrari ukázalo v tiskové zprávě, bylo speciálně vytvořeno právě pro pětasedmdesáté výročí vzniku legendární automobilky z Maranella. Právě tam totiž slavný Enzo Ferrari v roce 1947 otevřel svoji první malou fabriku. Logo obsahuje číslo 75, vzpínajícího se koně a letopočty 1947-2022.

Prototyp Ferrari Purosangue zachycen hezky zblízka. Italské SUV dorazí příští rok

AutoMoto

V rámci odhalení nového loga vzniklo také video, na kterém předseda představenstva Ferrari John Elkann představil také novou sochu vzpínajícího se koně vytvořenou jako obrovské puzzle.

„Pro tento výjimečný rok jsme vytvořili novou speciální ikonu, skulpturu složenou z tisíců součástek vyrobených zde v naší továrně. Symbolicky každý dílek po jednom uložili mí kolegové ve Ferrari. Je to symbol ducha Ferrari, který sdílíme tady v Maranellu i se všemi našimi zákazníky a fanoušky po celém světě,“ uvedl Elkann.

Model Ferrari ze dřeva má i funkční řízení. Postavit ho trvalo 25 dní

AutoMoto

Oficiální video má odkazovat na hodnoty vášně, týmové práce, hrdosti a dokonalosti a padají v něm slova jako tradice, inovace, hrdost a sny. Ostatně, jaká jiná slova by měla vystihovat Ferrari. Sám Enzo Ferrari totiž mimo jiné říkával: „Továrny jsou tvořeny lidmi, stroji a budovami. Ferrari je ale jiné. Tvoří ho prostě jen lidé.“

Reklama

Související články

Ferrari představilo jedinečné kupé BR20

Poněkud neitalsky působící označení BR20 je jméno nejnovějšího unikátního Ferrari, které automobilka vyvinula pro dlouholetého klienta. Pod kapotou je, jak...

Výběr článků

Načítám