Hlavní obsah

Ferrari SP51 přijíždí jako otevřená verze modelu 812. Existuje jediné

Další unikátní ferrari, tentokrát otevřený dvoumístný vůz bez jakékoliv střechy, míří k zákazníkovi na Tchaj-wan. Zvenčí je na něm speciální všechno včetně barvy.

Ferrari SP51Video: Ferrari, Bez zdroje

 
Článek

Automobilka Ferrari patří k těm, které jsou ochotny svým zákazníkům - mají-li dostatečně hluboké kapsy - postavit skoro, cokoliv si budou přát. A taky to často dělá, včetně zajištění, že další takový kus nikdo na světě mít nebude. Přesně to je případ modelu SP51.

Je otevřenou verzí modelu 812 GTS, který je v „běžném“ katalogu značky. To znamená atmosférický dvanáctiválcový motor pod kapotou, který na zadní kola posílá 789 koní. Zda zůstává i nejvyšší rychlost 340 km/h, tisková zpráva neuvádí. V těchto sférách je nesmírně znát jakákoliv změna aerodynamiky, která s přestavbou karoserie z uzavřené na otevřenou zákonitě proběhne.

V tomto případě ani není možné střechu nasadit. Automobilka hovoří o totální absenci střechy, takže SP51 v dešti či sněhu na silnici pravděpodobně nepotkáte. Po pravdě, ono dost možná stráví drtivou většinu života v klimatizované garáži a potkat ho na silnici i za slunečného počasí bude malý zázrak.

Třebaže základ je v produkčním voze, zvenčí je v podstatě všechno unikátní. Od přídě včetně světlometů přes kola, karbonové díly na kapotě či prazích nebo speciální odstín červené, který dostal jméno Rosso Passionale.

Ferrari Purosangue jako pick-up či kabriolet? Ilustrátor představil své vize

AutoMoto

Stejnou barvu dostalo i alcantarové čalounění sedaček, které k tomu má modré prošívání. Také části výplní dveří a spodek palubní desky jsou v nové, speciálně vyvinuté červené barvě.

Zákazník - samozřejmě nejmenovaný, firma však prozradila, že pochází z Tchaj-wanu a patří k předním sběratelům vozů Ferrari - s automobilkou spolupracoval po celou dobu vývoje. Kolik za vůz zaplatil, také nebylo zveřejněno, můžeme to však odhadovat nejméně do řádu stovek milionů korun.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám