Hlavní obsah

Farmář ucpal protrženou hráz dvěma pick-upy plnými hlíny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Farmář v Kalifornii shodil do průrvy v hrázi jezera dva pick-upy plné hlíny, aby zastavil vodu zaplavující jeho sad, a zasypal je hlínou. Po opadnutí povodní je plánuje vytáhnout.

Foto: Envato

Ilustrační foto

Článek

Svérázný, ovšem ve výsledku efektivní způsob, jak ucpat protrženou hráz, zvolil neznámý farmář v okrese Tulare v Kalifornii. Do díry poslal dva pick-upy plné hlíny. A to nikoliv jen jejich náklad, nýbrž dvě celá auta s hromadou hlíny na korbě.

Video sdílené Cannonem Michaelem na Twitteru ukazuje, kterak farmář nechá rozjet starší Chevrolet Silverado, ovšem za volantem nesedí. Vůz totiž po pár metrech padá do průrvy v hrázi vedle podobně umístěného Fordu F-150.

Oblast v posledních pár dnech sužovaly silné deště, které naplnily jindy suché jezero Tulare. To není neobvyklé, před stovkami let tu bylo jezero trvale a i dnes se při silných srážkách, nebo když rychle taje velké množství sněhu, jeho plocha naplní vodou. Tentokrát se ale protrhla i hráz.

Průrvou se, podle dostupných informací, valila voda do farmářova sadu a pick-upy se snažil ji zastavit. Někoho by napadlo průrvu pouze zasypat hlínou, ovšem to patrně nebylo možné udělat dost rychle na to, aby voda hlínu okamžitě neodplavila. Stejně tak samotná auta nestačila k zastavení tekoucí vody, posloužila ale jako opora pro zeminu, později sem sypanou bagrem. Výsledkem je zachráněný sad.

Auta nezůstanou součástí hráze navždy. Až voda opadne a pomine riziko záplav, farmář podle Michaela má v plánu vozy vyhrabat. Samozřejmě ovšem už nebudou provozuschopné.

V reakcích na Twitteru se pochopitelně objevují obavy o znečištění životního prostředí v důsledku úniku oleje či benzínu, a takové riziko jistě existuje. Odepsat takto auto v každém případě není lehké rozhodnutí a věřme, že farmář zvážil všechna pro a proti možných řešení této nouzové situace.

„Je poctivým členem místní komunity a dělal, co bylo v jeho silách, aby ochránil své investice i místní občany,“ říká o nejmenovaném farmáři Michael. „Můj otec si nechává stát stará auta na svém pozemku z podobného důvodu. Aby je použil jako základ pro stupně k udržení povodní,“ komentuje uživatelka Mary Kimballová.

Anketa

Obětovali byste své auto k podobnému zastavení povodně?
Pokud by nebyla jiná možnost, ano
66,6 %
Jen pokud bych měl/a staré auto na odpis
19,5 %
Ne, v žádném případě
6,8 %
Nevím, nedokážu říci
7,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3193 čtenářů.

Řidič přežil ve zdraví čtyři nehody během jedné hodiny

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám