Hlavní obsah

Elektrický Hummer má být světově první supertruck. Premiéra se blíží

Znovuzrození legendárního Hummeru ve formě elektromobilu přijde už letos na podzim, slibuje upoutávkové video. Nejpodstatnější v něm jsou dvě siluety chystaných vozů. Výroba má začít na podzim 2021.

Videoupoutávka na chystaný elektrický HummerVideo: GMC

 
Článek

První pohledy na tvary Hummeru naznačují, že se bude stále jednat o robustní, ostře řezaný automobil. Vpředu se nachází šestidílná mřížka, která odkazuje na původní Hummer. V interiéru se naopak řidič má cítit trochu jako v kosmické lodi. Má být totiž obklopen řadou hi-tech vymožeností a velkými displeji. Vůz by měl mít i odnímatelné střešní panely pro maximální požitek z jízdy.

Hummer se vrací. Bude mít tisíc koní, hřmot velkého motoru už ale nečekejte

AutoMoto

Podle posledních zpráv bude mít elektrický Hummer v útrobách elektromotory s celkovým výkonem až 1000 koňských sil a rychlosti 100 km/h tak dosáhne za neuvěřitelné 3 sekundy. GMC uvádí, že bude schopný úžasných věcí jak na silnici, tak v terénu. Jeho hlavním soupeřem bude patrně elektrický pickup Tesla Cybertruck. Oba by na trh měli dorazit přibližně ve stejnou dobu.

Hummer EV se pochlubí novým systémem baterií s názvem Ultium, které podporují různou kapacitu, a to ve škále od 50 do 200 kWh. Zároveň je možné je nabíjet stejnosměrným proudem až do výkonu 350 kilowattů.

Šestikolová terénní bestie Goliath se prodává s tovární zárukou

AutoMoto

GMC má v plánu elektrický Hummer představit pomocí online živého přenosu, protože jakékoli veřejné akce v tuto chvíli nepřicházejí v úvahu. I tak se dá ale očekávat velká show, protože GMC se nechalo slyšet, že využije i systémy virtuální reality.

Reklama

Související články

Škoda poodhalila interiér Enyaqu

První elektrické SUV značky Škoda se má odhalit 1. září a automobilka Škoda nažhavuje zvědavost veřejnosti skicami. Druhá zveřejněná naznačuje, jak bude...

Výběr článků

Načítám