Hlavní obsah

Tesly jsou moc drahé, říká Musk a naznačuje hatchback evropského střihu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elon Musk, zakladatel a hlava automobilky Tesla, má auta této značky za nedostatečně dobře dostupná a naznačuje levnější model. Podle jeho dalších slov i stavu nabídky značky je to ale hudba vzdálené budoucnosti.

Foto: Tesla Motors

Tesla Model 3

Článek

„Myslím si, že v naší misi neuspějeme, když neuděláme auta dostupnými. Chci říct, že věc, která mi nejvíc vadí na naší současné pozici, je, že naše auta nejsou dostatečně dostupná. To musíme spravit,“ nechal se podle webu Business Insider slyšet Elon Musk v rámci středečního rozhovoru s analytiky a investory.

Pokračoval, že by bylo odůvodněné předpokládat, že udělají kompaktní vůz pro masy, ale že Modely 3 a Y před sebou mají ještě dlouhou cestu a na ně je nyní třeba se soustředit.

Foto: Tesla

Tesla Model Y je blízce příbuzná s Modelem 3.

Automobilka aktuálně staví továrnu v Braniborsku nedaleko Berlína. Plánuje tam vyrábět Modely 3 a Y, ovšem není vyloučeno, že k ní později připojí i vývojové centrum, kde by mohl vzniknout malý hatchback pro Evropu.

Naznačuje to Muskova starší odpověď na tweet, který se ho specificky ptá na „menší hatchback evropského střihu“.

Samozřejmě, tato odpověď nemusí nic znamenat. Dohromady s tím, co řekl investorům, bychom se ale možná mohli těšit na ryze evropskou teslu. Kdy něco takového uvidíme, je ale ve hvězdách; Tesla musí nejdříve dostat do výroby dlouho slibovaný pick-up Cybertruck a tahač Semi.

Foto: Tesla

Tesla Cybertruck ve formě konceptu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám