Hlavní obsah

Hummer se vrací. Bude mít tisíc koní, hřmot velkého motoru už ale nečekejte

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

General Motors prostřednictvím své značky GMC vrátí na scénu označení Hummer. Použije ho pro elektrický pick-up, jehož premiéra se odehraje 20. května.

GMC HUMMER EVVideo: GMC

 
Článek

Po dlouhých spekulacích se Američané rozhodli přiznat barvu. Označení Hummer vrátí na automobilový trh, a to pod značkou GMC. Není jasné, jestli půjde o SUV či pick-up. Ovšem pokud pojede do užitkového segmentu, jednat se bude o dalšího zástupce nově vznikajícího segmentu elektrických pick-upů. Do něj se chystá třeba i Tesla, Rivian a další.

Vzniká segment elektrických pick-upů. Krom Tesly, Rivianu nebo GM se chystá i Karma

AutoMoto

Zatím oficiálně víme jen to, že vůz bude mít systémový výkon tisíc koňských sil. Z nuly na 96 km/h by se měla užitková novinka dostat za tři sekundy.

Série uvolněných spotů se objevila i během svátku amerického fotbalu, Super Bowlu. Tedy v noci z 2. na 3. února středoevropského času.

Úplné odhalení vozu bude 20. května, na trh by se mohla novinka dostat na podzim, takže ještě zbývá hodně otazníků. Včetně prodeje v Evropě.

Značka Hummer vznikla v roce 1991, aby vyráběla civilní verzi vojenského speciálu HMMWV známého jako Humvee.

10 dopravních značek, které jste od autoškoly zapomněli

AutoMoto

Po představení dalších dvou čistě civilních modelů H2 a H3 automobilka de facto zanikla, v roce 2010. V době velké krize celého General Motors. K vozům patřily velké osmiválcové motory, což se zdá být minulostí.

Foto: Hummer

Hummer H1

Reklama

Související témata:

Související články

Nový život pro Hummer H1

Jelikož už v roce 2010 ukončila svou kariéru značka Hummer, nemáte možnost si koupit nový vůz tohoto jména. Jenže příznivců je na světě stále dost, a tak starý...

Výběr článků

Načítám