Hlavní obsah

Elektrické motokáry se mohou stát olympijskou disciplínou

Novinky, Adam Rajmont

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motorsport je v úzkém výběru disciplín, které jsou zvažovány pro zařazení do olympijských her v Los Angeles v roce 2028. Zatím není jasné, o jaký konkrétní závod by mohlo jít, ale jako nejpravděpodobnější se jeví elektrické motokáry.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Motorsport je zvažován spolu s baseballem-softballem, lakrosem, break dance, karate, kickboxem, squashem, kriketem a flag fotbalem. Podle agentury Reuters nejvyšší američtí představitelé posledního sportu uvedli, že oficiální rozhodnutí o tom, které události budou přidány, se očekává v nadcházejících týdnech.

Pokud bude závodění vybráno jako jeden ze sportů přidaných do her v LA, je pravděpodobné, že formou motoristického sportu budou elektrické motokáry, uvádí server Jalopnik. Disciplína byla dříve uváděna jako předváděcí akce na Letních olympijských hrách mládeže 2018 v Buenos Aires v Argentině a mezinárodní automobilová asociace FIA od té doby prosazuje její zařazení.

Je snadné pochopit, proč by si řídicí orgán motorsportu mohl vybrat elektrické motokáry. Zatímco by elektřina oslovila ekologičtěji smýšlející diváky, typ vozidla vyžaduje méně infrastruktury než plnohodnotná závodní auta a sport je v souladu s olympijským duchem relativně dostupný.

Ačkoli by zahrnutí motoristického sportu do olympijských her v Los Angeles v roce 2028 bylo přelomovým okamžikem, nebyl by zcela bezprecedentní. Automobily závodily na olympijských hrách v Paříži v roce 1900 a nedávno byly závody simulátorů zahrnuty jako virtuální událost ve spojení s olympijskými hrami v Tokiu v roce 2020.

Alkohol na olympiádě v Paříži bude jen pro VIP hosty

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám