Hlavní obsah

Dvacet aut vydražili po pětistovce, jen o dvě dodávky zájemci licitovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaadvacet vozidel se v úterý dopoledne dražilo s vyvolávací cenou pouhých pět set korun za jedno auto v areálu bývalých technických služeb v Karlových Varech - Tuhnicích. Všechna auta, s výjimkou dvou dodávek, byla prodána za vyvolávací cenu. Licitovalo se pouze o dvě dodávky. Výnos dražby dosáhl v součtu 32 500 korun.

Dražba autVideo: Rudolf Voleman, Novinky

 
Článek

„Asi jsem blbej,“ zhodnotil pro Novinky těsně po dražbě Jirka z Rakovníku, který nabídl cenu 8 500 korun za VW Transporter s valníkem, což byla nejvyšší nabídka. „Chtěl bych auto provozovat, protože pro zedníky je ideální. Ale uvidíme, je to loterie, v jakém stavu bude auto doopravdy,“ dodal.

Řidič v Hradci uvázl v myčce

Krimi

„Už jsem nechtěl dát víc. Pán, co auto vydražil, má asi větší peněženku,“ hodnotil dražitel s číslem tři. „Chtěl jsem to auto na náhradní díly. Například převodovek z tohoto auta moc není,“ prozradil. Nakonec se ale i on dočkal, když vydražil další z dodávek, a to za čtrnáct tisíc korun.

Auta rozprodají po náhradních dílech

Nejčastěji se za vyvolávací cenu pěti set korun za auto hlásil do dražby Prokop Linert. „Buď je dál prodám, nebo je nechám zlikvidovat. Také tu je možnost prodeje náhradních dílů. To se teprve uvidí,“ popisoval. „Licituji auta podle jejich zachovalosti a také podle ceny. Při vyšší ceně by se to už nevyplatilo,“ prozradil s tím, že v Karlových Varech provozuje autoservis.

Za volantem nové Dacie Duster: Vydařený mezigenerační skok

Testy

„Do dražby šla odstavená a zjevně neužívaná vozidla s propadlou technickou kontrolou déle než šest měsíců,“ uvedl mluvčí karlovarského magistrátu Jan Kopál s tím, že se jednalo bez výjimky o vozidla z ulic Karlových Varů, o které přes opakované výzvy nejevil nikdo zájem a jejich vlastníky se nepodařilo dohledat.

„Vraky v počtu jedenácti kusů se nedražily, ty byly rovnou zlikvidovány,“ poznamenal mluvčí, podle kterého v minulých dvou letech město zjistilo v ulicích na sto odstavených vozidel. „Zhruba sedmdesát procent z nich sami provozovatelé odstranili po výzvě,“ dodal Kopál.

Vydražilo se všech dvacet dva vozidel, u kterých byla vyvolávací cena pět set korun. „Za tuto cenu se vydražilo dvacet vozidel,“ uvedl mluvčí města. „Vyšší než vyvolávací cena byla dosažena u dvou vozidel, modrého VW Transporteru s valníkem za 8 500 korun a bílé dodávky stejné značky za 14 000 korun,“ konstatoval Kopál s tím, že dražbu prováděl exekuční úřad.

Do aukce míří Lamborghini Diablo Donalda Trumpa, nese i jeho jméno

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám