Hlavní obsah

Do aukce míří Lamborghini Diablo Donalda Trumpa, nese i jeho jméno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý americký prezident si vůz objednal v unikátní barvě a nechal na něj umístit i svoje jméno. V jeho vlastnictví byl asi pět let, nyní bude hledat nového majitele prostřednictvím aukce.

Foto: Profimedia.cz

Lamborghini Diablo, ilustrační foto

Článek

Donald Trump, bývalý americký prezident, podnikatel a miliardář, vystřídal během svého života řadu zajímavých aut. Jedním z nich je i modré Lamborghini Diablo VT Roadster z roku 1997, které se objeví v rámci zámořské dražby Barrett-Jackson’s Scottsdale.

Vůz je přitom skutečně unikátní, neboť si díky dobrým vztahům s automobilkou mohl Trump vůz naspecifikovat do jedinečné kombinace. Zajímavostí je například barva karoserie, modrá Blu Le Mans, která v roce 1997 nebyla oficiálně v nabídce. Na hraně dveří jsou navíc malé plaketky s nápisem „Donald Trump 1997 Diablo“.

Donald Trump byl vlastníkem vozu až do léta roku 2002, kdy ho prodal. Následně vůz vystřídal ještě dva vlastníky, nicméně nájezd je stále velmi nízký – pouze 39 970 kilometrů. Jak ovšem inzerát Barrett-Jackson upozorňuje, podle výpisu CarFax se v nájezdu objevují nejasnosti kolem roku 2003.

I tak se ovšem jedná o velice zajímavý stroj, ostatně pro americký trh bylo mezi lety 1997 a 1999 vyrobeno pouze 132 kusů modelu Lamborghini Diablo VT Roadster. Součástí aukce je navíc původní manuál, dvě originální tašky s nářadím a původní kryt na vůz.

Uprostřed karoserie ikonického roadsteru je uložen 5,7litrový motor V12 s 48 ventily, spojený s pětistupňovou manuální převodovkou, který na všechna kola posílá 492 koní. Sprint z 0 na 96 km/h tak vůz zvládá za 4,1 sekundy.

Do aukce míří jedno ze dvou vyrobených Lamborghini Diablo SV Roadster

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám