Hlavní obsah

Duchovní nástupce původního defenderu Ineos Grenadier dorazí i jako pick-up

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Ineos vždy plánovala nabízet více modelů než jen stávající off-road - aktuálně vydala první upoutávku na nadcházející pick-up Grenadier Quartermaster. Úplná premiéra bude 13. července na Festivalu rychlosti v britském Goodwoodu.

Foto: Ineos

Upoutávka na pick-up Ineos Grenadier Quartermaster

Článek

Upoutávka ukazuje užitkovou verzi off-roadu zezadu. Má kruhová zadní světla jako na stávajícím grenadieru. Výrazný nápis „Grenadier“ překlenuje zadní víko.

Britská automobilka potvrzuje, že Grenadier Quartermaster je nákladní vůz s dvojitou kabinou a že základy pocházejí ze stávajícího modelu. Žádné další podrobnosti společnost zatím neuvádí.

Vzhledem k tomu, že základy jsou stejné, očekávali bychom, že pick-up Grenadier Quartermaster bude sdílet motory se stávajícím off-roadem Grenadier. V Evropě je vůz k dispozici se dvěma řadovými šestiválcovými motory BMW.

Ineos také přiveze do Goodwoodu demonstrátor technologie vodíkových palivových článků Grenadieru.

Společnost plánuje představit elektrické SUV s pohonem všech kol v roce 2026. Bylo by menší než stávající grenadier. Později by druhý model údajně sdílel základy elektromobilu a kladl by větší důraz na pohodlí na silnici než na schopnosti v terénu. Konečně by značka měla představit luxusní verzi grenadieru. Všechny tyto modely údajně dorazí do roku 2030.

Ineos má coby výrobce aut krátkou historii. V roce 2017 identifikoval zakladatel chemické společnosti Ineos Sir Jim Ratcliffe mezeru na trhu s pracovními terénními vozy v Evropě. Když seděl s přáteli v londýnské hospodě Grenadier, naplánovali zde duchovního nástupce Land Roveru Defender, který mezitím dorazil v dnešní civilnější variantě, než tomu bylo o desítky let dříve.

Ineos Grenadier naživo: Velký offroad překvapuje schopnostmi i technikou

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám