Hlavní obsah

Dá se vařit na autodílech a s nářadím z garáže? Američané to zkusili

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Můžete v olejové vaně upéct kuře a úhlovou bruskou oloupat brambory? Americký motoristický web to zkusil a výsledky jsou opravdu zajímavé. Přesto to nedoporučujeme testovat, dokud existují hrnce a talíře.

Foto: Profimedia.cz

Kryt vzduchového filtru může připomínat talíř, víko ventilů zas pekáč. Ale vážně není dobrý nápad to tak používat. (Ilustrační foto)

Článek

Představte si, že se nějakým záhadným způsobem ocitnete bez nádobí a kuchyňských potřeb. Můžou být za tímto účelem použitelné autodíly? Známí šprýmaři z magazínu Jalopnik, který se většinu času nebere moc vážně a právě proto je velmi oblíbený, to zkusili.

David Tracy, jeden z redaktorů, na vrakovišti nejprve odmontoval olejovou vanu převodovky z vozu Subaru Forester. Protože venku sněžilo, další díl - víko ventilů - vzal z dodávky, která má motor přístupný z kabiny. Přibral víko airboxu a poklici na kolo a vyrazil s další odvážlivkyní vařit.

Po důkladném očištění byl z olejové vany pekáč na kuře, z víka ventilů forma na buchtu, z poklice mísa a z víka airboxu talíř. A aby toho nebylo málo, američtí experimentátoři k vaření taky používali nářadí určené k práci nejen na autech. Brambory loupali úhlovou bruskou, pak je mačkali kladivem a kuře porcovali pilou ocaskou.

Co s bouraným audi? Američan z něj udělal pojízdný gril

AutoMoto

Dalo se to jíst? Kupodivu zjevně ano - až na buchtu, neboť víko ventilů nebylo možné dostatečně vyčistit. Třeba nákyp z té rýže, kterou se Češi nyní předzásobují, ale klidně upečou i v té olejové vaně.

Děláme si samozřejmě legraci, v zájmu vlastního zdraví tohle doma radši nezkoušejte.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám