Hlavní obsah

Čtyřválcový Mercedes-AMG C 63 zachycen na Nürburgringu. Zní zajímavě

Nová, plug-in hybridní generace Mercedesu-AMG C 63 možná puristům nevoní, ale bude silnější a lehčí než ta dosavadní. Video z testování na Severní smyčce Nürburgringu navíc naznačuje, že bude i hezky znít.

Foto: Mercedes-Benz ČR

Mercedes-Benz (ilustrační foto)

Článek

Že nová generace Mercedesu třídy C má pod kapotou jen čtyřválce, je známo už delší dobu. Platí to i pro vrcholovou verzi AMG C 63, u níž je skok největší - z V8 rovnou k řadovému čtyřválci. Nejeden fanoušek aut ze staré školy tedy měl obavy o to, jak bude vůz znít. Na tuto otázku nyní dokážeme částečně odpovědět.

Přesněji, dokáže na ni částečně odpovědět video z youtubového kanálu Carspotter Jeroen, který se věnuje testování automobilek na Severní smyčce německého okruhu Nürburgring. Právě tam zachytil vůz, který podle tavrů maskovaných částí nemůže být ničím jiným než Mercedesem-AMG C 63 nové generace.

Ač to není snadné, ve videu se dá zaslechnout i něco ze zvuku novinky. Pochopitelně zatím není známo, zda bude AMG C 63 mít nějaké speciální triky ve výfukovém potrubí či jak se bude výfuk chovat v jednotlivých jízdních režimech, ale už to, co lehce slyšíme v tomto videu, dává naděje, že se dvoulitrový čtyřválec bude dát poslouchat.

Mercedes-AMG C 63 má mít 679 koní navzdory pouhému čtyřválci pod kapotou

AutoMoto

Pro připomenutí, AMG C 63 sice dostane „jen“ čtyřválec s plug-in hybridem, ale právě díky tomu plug-in hybridu má být silnější než minulá generace s výkonem 679 koní a točivým momentem 750 Nm.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám