Hlavní obsah

Mercedes-AMG přichází s E 63 S Final Edition. Je to rozlučka s osmiválcem

Německý Mercedes-Benz přichystal speciální edici pro svoji třídu E, která se s příští generací definitivně rozloučí s motorem V8. Labutí píseň si pochopitelně připravilo oddělení AMG.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG E 63 S Final Edition

Článek

Příchod nové generace třídy E se po představení nového „eska“ a „céčka“ nezadržitelně blíží a s ní i nástup nové nejostřejší verze AMG E 63 S. Ta současná používá motor V8, který ale s příští generací kvůli downsizingu zmizí. Sportovní divize AMG si proto připravila rozlučku v podobě AMG E 63 S Final Edition.

Digitální a hybridní. Mercedes představuje GLC nové generace

AutoMoto

Pod kapotou auta pracuje čtyřlitrový motor V8 s výkonem 612 koňských sil, který pohání všechna čtyři kola. Final Edition se ale mimo motoru zaměřila i na exteriér, kterému vévodí matný lak, leskle černé doplňky nebo dvacetipalcová kovaná kola.

Foto: Mercedes-AMG

Mercedes-AMG E 63 S Final Edition

V kabině se mísí kůže na sedadlech s kontrastním žlutým prošíváním a karbon. Ten najdeme v podobě dekoru na středovém tunelu nebo palubní desce. Již zmiňovaná sedadla budou sportovní s názvem Performance Seat. Každý kus do kabiny obdrží plaketu s výrobním číslem.

Mercedes-AMG C 63 má mít 679 koní navzdory pouhému čtyřválci pod kapotou

AutoMoto

Mercedes v současné době neodhalil datum startu prodeje ani cenu vozidla, uvedl ale, že vyrobí pouze 999 kusů. Očekává se proto, že zájem o vůz bude enormní.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám