Hlavní obsah

Čtyřdveřový kabriolet Volkswagen jezdil jen chvíli, teď míří do muzea

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Speciální kabriolet od Volkswagenu vznikl u příležitosti návštěvy brazilského prezidenta. Nyní poputuje do muzea.

Foto: Volkswagen

Volkswagen Virtus kabrio u továrny

Článek

Čtyřdveřových kabrioletů na světě moc není kvůli problémům s torzní tuhostí takových karoserií. Volkswagen – přesněji jeho brazilská divize – však přesto jeden takový postavil. Vůz dokonce nemá vůbec žádnou střechu.

Jako základ mu posloužil sedan Virtus, který je technicky příbuzný evropskému polu. Zmizela mu však střecha a sloupky B i C. Nad hlavovými opěrkami předních sedadel – ty jsou, všimněte si, jiného tvaru, než je běžné – přibyla rozpěrná tyč.

Ta tu ovšem není jen proto, aby auto drželo pohromadě – je i madlem pro brazilského prezidenta. Luiz Inácio Lula da Silva totiž při návštěvě továrny v São Bernardo do Campo jezdil právě tímto speciálně upraveným vozem.

Jinou práci auto nemělo, vzniklo jen s tímto účelem a nebude se prodávat. Je to páté podobné speciálně vyrobené auto pro návštěvu prezidenta; v letech 1959 a 1993 to byl model Fusca, jak se v Brazílii říkalo Brouku, následně v roce 2003 to byl sedan Polo a v roce 2005 vznikl kabriolet ze supermini Fox.

Elektrický Volkswagen Golf zřejmě nahradí model ID.3, GTI v nabídce zůstane

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám