Hlavní obsah

Chrysler možná dostane injekci živé vody v podobě elektrického crossoveru

Značka Chrysler zoufale potřebuje znovuzrození a vypadá to, že něčím takovým by mohla být produkční verze konceptu Airflow, který se ukázal při akci nazvané Software Day. Nečekejte ho ale příští týden na silnicích.

Foto: Stellantis

Koncept Chrysler Airflow za zády Carlose Tavarese na Stellantis Software Day 2021

Článek

Kdysi mocná automobilka Chrysler v posledních letech živoří s pouhými dvěma modely v nabídce. Její prodeje ke smutku fanoušků klesají odpovídajícím způsobem. Ovšem z informací, které koncern Stellantis ohlásil na své akci zvané Software Day, můžeme dovozovat, že se to změní.

Carlos Tavares, hlava koncernu, ohlásil, že koncept elektromobilu Chrysler Airflow, představený v červenci letošního roku, není jen koncept. Z toho se dá odtušit, že dostane i produkční verzi.

Ovšem nebude to příští rok, nebude to ani ten následující rok - podle webu Car and Driver by mohla produkční verze přijít na trh v roce 2024, a to na platformě STLA Medium. Ta je jednou ze čtyř elektromobilních platforem, které má Stellantis v budoucnu používat.

Foto: Stellantis

Koncept Chrysler Airflow na Stellantis Software Day 2021

Příliš detailů o voze zatím známo není, ovšem víme, že platforma má nabídnout dojezd až 700 km na jedno nabití díky bateriím o kapacitě 87-104 kWh. Rozsah výkonových možností je široký, protože STLA Medium má být připravena na zástavbu menší verze elektromotoru, což by znamenalo výkon 170-245 koní, ale i té větší, která dává 204-449 koní, samozřejmě s možností instalace po jednom motoru na každou nápravu.

V dnešní době se takové auto jeví jako ideální restart značky - a ten Chrysler, pokud nemá zaniknout, potřebuje jako sůl. Jen doufejme, že jméno Airflow s sebou neponese mizerné prodeje, jako tomu bylo v případě původního chrysleru tohoto jména - bylo to jedno z prvních aerodynamických aut na světě a zákazníkům se nelíbilo.

Foto: Stellantis

Chrysler Airflow z roku 1934

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám