Hlavní obsah

Spojení FCA a PSA schválili akcionáři, vzniká čtvrtá největší automobilka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Shromáždění akcionářů koncernu Fiat Chrysler Automobiles (FCA) schválilo spojení s francouzským koncernem PSA. Poslední souhlas ke vzniku Stellantisu, fúze v hodnotě 1,1 bilionu korun, tak je na stole a rodí se čtvrtá největší automobilka na světě.

Foto: Stellantis

Logo skupiny Stellantis

Článek

Spojení italsko-americké automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) s francouzským konkurentem PSA už schválili akcionáři obou podniků. Informovala o tom agentura Reuters. Fúze v hodnotě 52 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu korun) vytvoří čtvrtého největšího výrobce aut na světě.

Brusel schválil fúzi Fiat Chrysler s PSA za 823 miliard

Ekonomika

Společnost FCA v pondělí odpoledne oznámila, že pro spojení podniků se na její virtuální valné hromadě vyslovilo 99,15 procenta akcionářů. Několik hodin předtím fúzi schválili akcionáři PSA. Sloučený podnik ponese název Stellantis a s jeho akciemi se bude obchodovat na burzách v Miláně, Paříži a New Yorku.

Test Jeepu Wrangler Rubicon: V terénu králem

AutoMoto

Pod Stellantis bude spadat celkem 14 značek. FCA nyní zahrnuje například italské značky Fiat a Maserati či americké značky Jeep, Chrysler, Dodge nebo Ram. Do skupiny PSA patří mimo jiné francouzské značky Peugeot, Citroën, DS a německá značka Opel.

„Jsme si plně vědomi toho, že společně budeme silnější než jednotlivě,” uvedl šéf PSA Carlos Tavares. Dodal, že oba podniky se nacházejí v dobrém stavu a mají silnou pozici na svých trzích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám