Hlavní obsah

Bugatti rozšíří své velitelství. Připravuje se na elektromobilitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Bugatti hodlá zvětšit svou základnu ve francouzském Molsheimu, aby se lépe připravila na příchod svého elektrického hypersportu. S chironem nemá mít nic společného.

Foto: Bugatti

Nákres nové budovy Bugatti v Molsheimu

Článek

Francouzská automobilka Bugatti potvrdila plány na rozšíření své centrály ve městě Molsheim v rámci investičního programu, který by měl podpořit vývoj nového modelu, zcela odlišného od chironu. Do expanze zapadá například i výstavba dvoupatrové budovy sousedící se stávajícím ateliérem, kde se vyrábí chiron.

Budova, která má být postavena v druhé polovině roku 2024, bude mít podlahovou plochu 2120 m2 a pojme nové zaměstnance a další prostory pro projekty včetně toho, který se bude týkat nového hypersportovního vozu Bugatti.

Očekává se, že elektrická novinka bude čerpat z odborných znalostí nového vlastníka Bugatti - chorvatské automobilky Rimac. Navýšení kapacity základny pak podpoří i další projekty jako výroba modelu Bolide nebo W16 Mistral.

„Výstavba této nové budovy v našem domově v Molsheimu je v souladu s expanzí značky i našich produktů,“ uvedl prezident Bugatti Christophe Piochon. Automobilka mimo jiné zahájila i náborovou kampaň, aby přilákala nové zaměstnance. Jejím cílem je do konce roku 2027 zvýšit počet pracovníků v centrále o 50 %.

Unikátní sbírka vozů značky Bugatti. Majitel má tři světové rekordmany

AutoMoto

Reklama

Související články

Poslední bugatti s motorem W16 míří do aukce

Bugatti Chiron je kompletně vyprodané - až na jediný kus jménem Profilée, který měl původně být malou sérií. Ten bude k mání 1. února letošního roku v aukci...

Výběr článků

Načítám