Hlavní obsah

Poslední bugatti s motorem W16 vydraženo za rekordní částku

Poslední Bugatti Chiron, unikátní verze Profilée, se prodala v přepočtu za téměř 233 milionů korun. Podle šéfa značky Mateho Rimaca je to nejdražší nové auto prodané v aukci.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Profilée v Paříži

Článek

Poslední Bugatti Chiron, které bylo ještě v lednu k mání jako nové od výrobce, už má svého majitele. Kdo jím je, není známo, ovšem za vůz zaplatil rekordní sumu. Podle Mateho Rimaca, zakladatele automobilky Rimac, která značku Bugatti vlastní, je totiž Chiron Profilée novým držitelem rekordu v ceně nového auta prodaného v aukci.

Ta cena je konkrétně 9 792 500 eur bez daní, tedy v přepočtu 232,77 milionu korun. Kromě rekordu pro nová auta prodaná v aukcích to je také více než trojnásobek ceny „běžného“ chironu.

Ty už však jsou všechny vyprodány. Verze Profilée měla původně vzniknout v malé sérii, jenže všechny speciální série chironu – a ostatně i veyronu – se započítávají do celkového výrobního limitu, který byl stanoven na pět stovek kusů.

A zákazníci stihli všechny chirony koupit dřív, než mohla automobilka přijít s edicí Profilée. Proto existuje jen tento jediný kus.

Vyznačuje se tím, že je kombinací ostřejší verze Pur Sport s komfortními prvky „běžného“ chironu. Podle automobilky vůz vznikl na přání zákazníků, kteří chtěli radikálnější auto, než je verze Chiron Sport, ale ne tak extrémní jako Pur Sport.

Poslední bugatti s motorem W16 míří do aukce

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám