Hlavní obsah

Fotky bugatti se nelíbí úřadům, vůz stál na cyklostezce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pařížští městští úředníci vyjadřují na Twitteru nesouhlas s tím, že fotografové unikátního Bugatti Chiron Profilée neměli povolení k takovému využití cyklostezky. V reakcích jim uživatelé sociální sítě nastavují zrcadlo.

Foto: Bugatti

Bugatti Chiron Profilée v Paříži

Článek

Působivé fotografie posledního Bugatti Chiron, které bylo ještě nedávno k mání jako nové, byly pořízeny v Paříži, jak prozradila Eiffelova věž v pozadí jedné z nich. Konkrétně to bylo na mostě Bir Hakeim pod dráhou nadzemky - a na cyklostezce.

Místní samozřejmě lokaci poznali a nesouhlasí s tím. Patří k nim ovšem i pařížská radnice, podle níž pro fotografování, respektive jiné použití cyklostezky než pro jízdu na kole, neměli autoři fotek povolení.

„Blokovat cyklostezku kvůli promu auta, které spotřebovává 41 l/100 km ve městě a má katastrofální uhlíkovou stopu… Cynismus těchto tvůrců reklamy nezná mezí,“ píše na Twitteru pařížský náměstek pro mobilitu David Belliard. Řada reakcí s jeho odsudkem však nesouhlasí. „Tato ‚věc‘, jak pohrdavě říkáte, představuje francouzské know-how. Mimochodem pouhá továrna Bugatti znamená živobytí pro 150 rodin,“ kontruje Fernand Naudin.

Náměstek pro urbanismus a architekturu Emmanuel Grégoire reagoval podobně jako kolega. „Cyklostezky v Paříži, to byste neřekli, ale jsou pro kola! Pro tohle fotografování nebylo žádné povolení. A bude to jen 135 eur pokuty za parkování za cyklostezce,“ pohoršuje se nad pokutou ve výši v přepočtu „pouhých“ 3200 korun.

I zde je řada nesouhlasných reakcí, například uživatel Ph1lm0n75 připomíná fotografii dvou policejních motocyklů parkujících na stejném místě. „Hlouposti se meze rozhodně nekladou. Nezapomeňte požádat také policii o stejných 135 eur za nelegální parkování,“ píše.

Zrcadlo nastavuje také uživatel jménem La Nuit du Quatre Août: „Focení na cyklostezce uprostřed noci: Špatné! Levicoví přátelé, kteří několik dní blokují ulice balíky slámy: Dobré!“

Poslední bugatti s motorem W16 vydraženo za rekordní částku

AutoMoto

Reklama

Výběr článků

Načítám