Hlavní obsah

Británie má nového šampiona ve skákání autem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriózní automobilová soutěž ve Velké Británii, při níž se soutěžící utkávají ve skákání autem, má nového šampiona. Ten se svým vrakem doletěl nejdál a jeho let byl nejladnější. Vyhrál necelých patnáct stovek korun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Britský šampionát ve skákání autemVideo: Reuters

 
Článek

Automobilová mistrovství nabývají všemožných podob. Formule, rallye či rallycross známe snad všichni, stejně jako monster trucky nebo čtvrtmílové sprinty. Velká Británie má ovšem něco, co se jen tak nevidí – šampionát ve skákání autem.

K účasti nepotřebujete moc peněz, maximálně na kvalitní helmu, sedačku a ochranu krku. A taky auto – ale to může být omlácená kraksna, která vypadá, jako by na poslední chvíli utekla zpod magnetu na vrakovišti. Stačí, když má motor a jede – ani nemusí být poznat, co to je za model.

Senioři si mohou vyzkoušet řízení v krizových situacích, projekt Jedu s dobou se opět rozbíhá

AutoMoto

A taky potřebujete odvahu. Odvahu šlápnout na plyn, najet na rampu – a s trochou štěstí přeletět hromadu devíti vraků a dopadnout až za ni. Čím dál doletíte a čím ladnější váš let je, tím větší máte u porotců šanci na hlavní cenu. Tou je 50 liber, tedy 1481 korun. Ne, nechybí tam ani jedna nula.

Letos – klání se konalo v pondělí 31. května v Západním Sussexu – se to poštěstilo Ryanu Wingovi, členovi ochranky z Kentu. „Myslel jsem si, že to bude mnohem horší,” citoval jeho slova po vítězství web RepublicWorld.com.

Reklama

Související články

V Británii auta létala vzduchem

S čím vším se dá závodit? Pokud to jede vlastní silou, tak to může být i naprosto neuvěřitelným způsobem omlácená kraksna, kterou zahodíte na hromadu dalších...

Výběr článků

Načítám