Hlavní obsah

Závodník Ken Block prodává své subaru, ve kterém skočil 51 metrů

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Subaru WRX STi z roku 2002, ve kterém před 15 lety závodník Ken Block zvládl rekordní skok o délce 51 metrů, je na prodej. Aukce skončí na začátku března.

Foto: Profimedia.cz

Ken Block

Článek

Ken Block, americký extrémní závodník a rally šampión, uvádí, že se jedná se o druhý automobil, který jako dospělý vlastnil, a tak se mu jeho milovaného vozu jen velmi těžko zbavuje. Navíc s ním zažil to, co málokterý řidič.

Ken Block si vyjel k Nebeské bráně, záběry z jízdy berou dech

AutoMoto

Prodávané Subaru WRX STi bylo vyrobeno v roce 2002, ale firma Vermont SportsCar si s ním pohrála tak, aby vypadalo jako model z roku 2006.

Nejedná se o žádnou garážovou společnost, ale jde o tým, který staví závodní auta pro stáj Subaru Rally Team USA, za kterou jezdí třeba bývalý freestyle motokrosový jezdec Travis Pastrana.

Zmiňované subaru je také vozidlem, ve kterém Ken Block vyhrál národní mistrovství v rallye, konkrétně to bylo v roce 2006 na závodě Rally America of the 100 Acre Woods.

Ve stejný rok pak v tomtéž voze vytvořil Block rekord v délce skoku s autem, což zdokumentovala televize Discovery Channel. Uletěl s ním 51,3 metru.

Prodej vozu má na starosti síň Wall Street Motorsport, která uvádí, že v současné době auto prochází renovací. Výtěžek z dražby půjde celý americké nadaci Make a Wish, která pomáhá plnit přání vážně nemocným dětem.

Ve čtvrtek ráno byla částka na 53 tisících dolarech (v přepočtu 1,1 milionu korun). Aukce skončí 3. března 2021.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám