Hlavní obsah

BMW poutá na novou X2 v nejsilnější verzi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW chystá premiéru nové generace crossoveru X2, která je naplánována na 11. října. Krátké video ukazuje detaily kupé-SUV ve specifikaci od divize M.

Článek

BMW popisuje nový model jako ještě výraznější ve srovnání s jeho předchůdcem, což potvrdily i upoutávky. Nejnovější video nabízí letmý pohled na různé vnější prvky vozu zdobeného několika emblémy divize M.

V čelním pohledu je detailní pohled na osvětlenou mřížku chladiče inspirovanou X6 a tvarovanou kapotu. Černě lakovaná část nárazníku vypadá podobně jako u X5 a X6 M a vlajkové lodi XM.

BMW poodhaluje novou X2, bude mít svítící ledvinky

AutoMoto

Nechybí černé kryty zpětných zrcátek a litá kola o velkém průměru s pěti dvojitými paprsky, doprovázenými brzdovými třmeny se značkou M viditelnými za nimi. Při přechodu dozadu si všimnete rozměrného spoileru umístěného na základně svažující se linie střechy spolu se čtyřmi výfukovými koncovkami lemujícími difuzor.

Vůz na upoutávce může působit jako plnotučná varianta BMW X2 M, předváděným vozidlem je ale nejspíš verze M35i, protějšek k příbuznému SUV X1 M35i. Tedy verze z dílen M Performance s dvoulitrovým čtyřválcovým motorem, který poskytuje výkon 300 koní.

Krátce po online premiéře 11. října se X2 představí veřejnosti na akci Japan Mobility Show 2023 v Tokiu. Německá automobilka potvrdila, že na výstavě nebude chybět ani plně elektrická verze iX2.

BMW X1 dostalo vrcholovou verzi, M35i nabídne 300 koní bez elektřiny

AutoMoto

První jízda s novým BMW X1: Zase o kus dospělejší

Testy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám