Hlavní obsah

BMW poodhaluje novou X2, bude mít svítící ledvinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chystané BMW X2 má stejně jako dosud sdílet techniku s crossoverem X1. Tentokrát to ovšem bude kromě tří- a čtyřválců pod kapotou znamenat i elektrickou verzi iX2.

Foto: BMW

Poodhalení BMW X2

Článek

Příští generace crossoveru BMW X2 po světě už jezdí zahalená v maskovací fólii. Představení však na sebe patrně nenechá dlouho čekat - automobilka na svém instagramovém účtu vůz poodhalila včetně jednoho výrazného, avšak kontroverzního prvku. Je jím svítící orámování „ledvinek“ na přídi.

Silueta vozu je vidět nejprve ze strany, kde je jasně znát splývavá záď ve stylu fastbacku, ovšem vyšší podvozek odkazuje na příslušnost k vozům SUV. Poté se auto otočí a ukáže svůj světelný podpis a právě linky kolem přední masky.

Nová generace X2 má jezdit na platformě FAAR stejně jako model X1, s nímž bude technicky příbuzná. To znamená spalovací motory napříč před přední nápravou s pohonem předních nebo všech kol. K mání má být také elektrická verze iX2, která bude s největší pravděpodobností sdílet techniku s modelem iX1.

Kdy můžeme očekávat kompletní odhalení vozu a následně příchod na trh, zatím není známo.

Příští BMW M3 má být zběsilým elektromobilem s megawattem výkonu

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám