Hlavní obsah

BMW má plán. Na trh s luxusními vozy chce přivést malé městské auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedení německé automobilky BMW připustilo, že vidí velkou příležitost na trhu v rámci zcela nového a prakticky nedotčeného segmentu. Údajně se totiž chystá vyrobit malé, ovšem okázale luxusní a drahé městské auto určené pro nejbohatší lidi světa. Cílovým trhem by měla být Čína.

Foto: Petr Horník, Právo

BMW 118i

Článek

BMW věří, že na světě existuje místo a také poptávka pro malé městské auto, které ale bude zároveň okázalé a luxusní. Důvodem má být fakt, že globálně stále přibývají noví a noví milionáři či milionářky. A největším centrem těchto osob je pochopitelně ekonomicky a technologicky vyspělá Čína.

V obrovité asijské zemi v současnosti žije 5,3 milionu dolarových milionářů a mimo to i celé dvě třetiny všech self-made miliardářů. A jejich počet stále roste. I proto by BMW chtělo s takovým vozem zamířit právě do Číny, kde hodlá oslovit hlavně náročné ženy – milionářky či dokonce miliardářky.

„Luxus není vyjadřován jen velikostí. Kabelky Hermes také nejsou levnější, i když jsou malé. Bohatých lidí stále přibývá a ovlivňuje to naše přemýšlení,“ uvedl v rozhovoru pro CarBuzz šéf designu pro BMW Domagoj Dukec, který měl tendenci auta přirovnávat v luxusnímu zboží, jež mnohdy stojí horentní částky, byť je malé.

BMW by pro takové vozidlo mohlo využít platformu řady 1, ale očekávejme, že se bude jednat pravděpodobně o elektromobil. Pokud to německá automobilka myslí vážně, určitě můžeme očekávat, že se nám v následujících letech nejprve ukáže nějaký zajímavý koncept.

BMW údajně změní pojmenování modelů, písmeno „i“ má zůstat elektromobilům

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám