Hlavní obsah

BMW údajně změní pojmenování modelů, písmeno „i“ má zůstat elektromobilům

Německá automobilka BMW údajně upraví názvosloví u některých svých modelů. Konkrétně se jedná o nové benzinové modely, které mají ve svém označení přijít o tradiční písmeno „i“ na konci za číslovkou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

BMW i4 eDrive35 (ilustrační foto)

Článek

BMW se může chlubit jednou z nejkomplexnějších nabídek aut napříč různými pohony a jako jedna z mála automobilek myslí stále i na čistě spalovací vozidla, což dokazuje i nejnovější, zatím ale nepotvrzená zpráva ze zákulisí bavorského giganta.

Ta se totiž týká nového označení pro modely s benzinovým motorem. BMW doposud používalo číselné označení, například 118 doplněné o písmeno „i“, které se před lety objevilo jako označení zážehového motoru se vstřikováním paliva. To ale v budoucnu už platit údajně nebude, jak tvrdí zdroj webu Bimmer Post.

Nové označení tak prý zůstane jen číselné. Dieselové vozy s označením „d“ si ovšem své písmeno ponechají. Mimoto samozřejmě bude BMW i nadále užívat písmeno „M“ jako značení nejsilnějších verzí nebo xDrive pro vozidla s pohonem všech čtyř kol. Písmeno „i“ zůstane vyhrazeno pouze pro elektrické modely, například pro iX3.

Designéři BMW experimentují s umělou inteligencí

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám