Hlavní obsah

BMW jelo po maďarské dálnici s otevřenou kapotou

Novinky, Daniel Havlina, mb

Na internetu se objevily kuriózní záběry z jedné maďarské dálnice, na kterých je zachyceno starší BMW X5 gen. E53. Vůz jede v koloně s otevřenou kapotou.

Foto: BMW

BMW X5 gen. E53 (Ilustrační foto)

Článek

To poslední, co chce řidič na dálnici ve zpětném zrcátku spatřit, je obří německé SUV s otevřenou kapotou. A právě takový pohled se naskytl některým řidičům minulou sobotu na dálnici M0 v Maďarsku.

Jsou známé případy, kdy nechtěné otevření přední kapoty způsobil vzduch při jízdě vysokou rychlostí spolu se závadou na zámku kapoty. To je samozřejmě známý problém, za který řidič často přímo nemůže, ale v takovém případě vítr kapotou mrští o čelní sklo a obé zničí. To ale s největší pravděpodobnostní není tento případ. Ze záběrů to vypadá, že kapota byla otevřena normálně ručně a pak se auto rozjelo.

Na obranu řidiče je nutné říci, že se na dálnici pohybuje se zapnutými výstražnými světly a poměrně pomalu, což je ale samozřejmě dáno i hustým provozem. Navíc je možné, že ho doprovází vůz před ním – oba mají zapnuté výstražné dvojblinkry. Je možné, že spolu nějak komunikují.

Ukrývaný koncept BMW měl už v 90. letech obří ledvinky

AutoMoto

Co ale řidiče ke zvednutí kapoty vedlo, není jasné – můžeme maximálně spekulovat o tom, že se motor přehříval a řidič chtěl takto pomoci chlazení – a neměl nářadí na to, aby kapotu zcela odmontoval.

Zdá se nicméně neuvěřitelné, že by někdo takto jel, aniž by byl třeba vykloněný z okna, i když samozřejmě ani nic takového nemůžeme doporučit. Jet s takto významně zacloněným výhledem z vozu nemusí být nebezpečné jen pro něj, ale i pro ostatní účastníky provozu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám