Hlavní obsah

BBC po vážné nehodě moderátora zařízla pořad Top Gear

Britská veřejnoprávní televize BBC uvedla, že nebude pokračovat v natáčení nejnovější série pořadu Top Gear poté, co se loni při nehodě vážně zranil moderátor, bývalý kapitán anglického kriketu Andrew „Freddie“ Flintoff.

Foto: Profimedia.cz

Andrew Flintoff

Článek

V prohlášení BBC uvedla, že již ukončila vyšetřování prosincové nehody na testovací dráze Top Gearu na letišti Dunsfold Park v Surrey. U motoristického pořadu, který běží v moderní verzi již 21 let, však bude provedena kontrola bezpečnosti.

Flintoff, který se k show připojil jako moderátor v roce 2019, byl letecky transportován do nemocnice 13. prosince poté, co se jeho otevřený tříkolový vůz Morgan Super 3 převrátil a sklouzl po trati, když jel vysokou rychlostí. On a člen posádky na sedadle spolujezdce měli na hlavě helmy, Flintoff utrpěl zranění obličeje a měl zlomená žebra. V současné době je stále v rekonvalescenci.

Vyšetřování nenašlo žádné důkazy o vážných selháních, uvedl Daily Mail. Natáčení pořadu bylo zastaveno a od té doby nebylo obnoveno. Pětačtyřicetiletý muž by mohl podle Times skončit jako moderátor, protože se necítí na to, nadále hrát svou roli „odvážlivce“.

Jeremy Clarkson řídil závodní Škodu 1100 OHC. Nadchla ho

AutoMoto

„Za daných okolností se domníváme, že by bylo nevhodné v tuto chvíli pokračovat ve výrobě Top Gearu série 34,“ řekl mluvčí televize. „Chápeme, že to bude pro fanoušky zklamání, ale je to správná věc, kterou bychom měli udělat, a později v tomto roce se rozhodneme, jak nejlépe pokračovat.“

Flintoff už měl při natáčení show jednu havárii ve vysoké rychlosti. V roce 2019 havaroval v rychlosti přes 200 km/h v jiné tříkolce, ale podařilo se mu z místa nehody odejít.

Po období nestability slavné motoristické show v důsledku odchodu dlouhodobých moderátorů Jeremyho Clarksona, Jamese Maye a Richarda Hammonda se zdálo, že pořad našel svůj rytmus s Flintoffem a dvěma dalšími moderátory, Chrisem Harrisem a Paddym McGuinnessem.

Kvůli nenávistnému komentáři o Meghan může Clarkson na Amazonu skončit

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám