Hlavní obsah

Auta z poslední bondovky jdou do aukce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Originální vozy značek Land Rover a Jaguar z filmu No Time To Die (Není čas zemřít), aktuálního snímku ze série o agentu 007 Jamesi Bondovi, míří do aukce. Uskuteční se v Londýně 28. září.

Foto: Land Rover

Land Rover Defender ve filmu No Time To Die

Článek

Kaskadérské vozy z filmu No Time To Die patří mezi exkluzivní položky, které se budou dražit u příležitosti výročí 60 let filmů o Jamesi Bondovi.

Defender prověřen terénem

V nabídce bude Land Rover Defender 110, který se proslavil terénními kaskadérskými scénami. Odhadovaná cena je 300 000 až 500 000 liber, tedy 8,7 až 14,5 milionu korun. Výtěžek z prodeje půjde na podporu Britského červeného kříže.

Aukční položka má unikátní VIN (identifikační číslo vozidla) 007. Je jedním z deseti vozů defender využitých při natáčení, navíc byl tento vůz používán při propagačních aktivitách před uvedením filmu do kin.

Bondovská edice

Mezi položkami charitativní aukce nechybí ani další defender, a sice edice V8 Bond, vytvořená oddělením SV Bespoke a inspirovaná specifikací modelů Defender z filmu No Time To Die.

Nebyl použit přímo ve filmu, proto je jeho odhadovaná cena 200 000 až 300 000 liber, tedy 5,8 až 8,7 milionu korun.

Foto: Land Rover

Land Rover Defender V8 Bond Edition

Celosvětově bylo vyrobeno pouze 300 exemplářů Bond Edition – tato verze má navíc unikátní logo „60 Years of Bond“ vyryté na krytu přístrojové desky.

Vůz je plně způsobilý pro silniční provoz, výtěžek z jeho prodeje půjde ve prospěch charitativní organizace na ochranu přírody Tusk.

Jediný Bondův Land Rover Defender v Česku se vydražil za vysokou částku

AutoMoto

Defender ze stejné edice se loni vydražil i v Česku. Na prosincové aukci autosalonu Dajbych se vyšplhal na částku 4 625 000 korun, nový majitel přispěl 234 tisíci na dobrou věc.

Padouchův Range Rover

Kaskadérský Range Rover Sport SVR, vycházející z dnes už minulé generace modelu, má odhadovanou cenu 80 000 až 120 000 liber, tedy 2,3 až 3,4 milionu korun. Rovněž si zahrál v nejnovější bondovce ve velice rychlé honičce v terénu.

Při natáčení nové bondovky padlo i několik Range Roverů SVR za miliony

AutoMoto

Byl jedním ze šesti vozů dodaných pro natáčení, přičemž většina z nich nedopadla vůbec dobře...

Jaguar, který driftoval v Mateře

Dalším automobilem v aukci je Jaguar XF, který byl týmem kaskadérů filmu No Time To Die vybrán jako vůz pro automobilovou honičku, kde Bondovi protivníci stíhali agenta v Aston Martinu DB5.

Foto: Jaguar

Jaguar XF ve filmu No Time To Die

Aukční síň cenu takového vozu odhaduje na 50 000 až 70 000 liber, v přepočtu 1,4 až dva miliony korun.

V nové Bondovce použili tisíce litrů limonády, na pití to ale nebylo

AutoMoto

Jde také o jedno ze dvou vozidel, která se objevila v sekvenci filmu před titulky. Tyto modely pronásledovaly Jamese Bonda (Daniel Craig) a Madeleine Swannovou (Léa Seydouxová) úzkými, klikatými uličkami města Matera v jižní Itálii.

Šedesát položek

Oficiální dvoudílná charitativní aukce zahrnuje celkem 60 položek. První část se věnuje online prodeji. Ten bude spuštěn od 15. září a bude trvat do 5. října. Na seznamu je 35 položek zahrnujících dvacet pět filmů – plakáty, rekvizity, kostýmy, pamětní předměty a zážitky.

Ve druhé fázi pak proběhne dražba zmíněných kaskadérských vozů, které jsou mezi 25 položkami aukce. Ta je určena pouze pro pozvané hosty a pořádá ji aukční síň Christie's 28. září v Londýně.

Předprodejní výstava zajímavostí bude k vidění v londýnském sídle Christie's od 15. do 28. září, vstup je zdarma.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám