Hlavní obsah

Audi vyhrálo právní bitvu s čínským Nio o názvy modelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka Audi v právním sporu na německé půdě uspěla proti čínskému konkurentovi Nio, který v zemi hodlá používat podobná označení modelů. Nio se ovšem hodlá proti rozsudku odvolat.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Audi S8

Článek

Název vozidla je pro zákazníky jedním z důležitých aspektů při výběru, což je obecný fakt. Automobilky si proto jména svých modelů pečlivě chrání, což dokazuje i nedávná právní bitva v Německu. Audi v ní porazilo Nio, které chtělo v zemi prodávat své modely pod názvy ES6, ES7 a ES8, což je dle soudu příliš podobné Audi S6, S7 a S8.

Soud rozhodl, že Nio už nesmí v Německu tyto názvy používat ani modely s nimi dále inzerovat. Pokud by ale přeci jen došlo k porušení, může společnost čelit pokutě až 250 tisíc eur. Nio zatím ES6 ani ES7 u našich sousedů neprodává a druhý jmenovaný model už přejmenovalo na EL7.

Foto: Nio

Nio EC7

Rozsudek soudu zatím není pravomocný a Nio se proto němu hodlá odvolat, uvádí server Automobilwoche.

Všechny tři jmenované modely od firmy Nio jsou elektrické crossovery. Audi naopak názvy používá pro své výkonné sedany. Písmenem „S“ je označuje už od 90. let minulého století.

Čínské Nio EC7 je SUV s nejlepší aerodynamikou

AutoMoto

Audi má nové logo, málokdo si toho ale všiml

AutoMoto

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám